pondelok 28. júla 2014

Čo má spoločné pracovník a fax?

Sen asi každého človeka je v živote robiť to, čo ho baví. 

Niektorí ľudia už od malička vedeli, čo by chceli byť (smetiar, kozmonaut, rušňovodič) alebo čo by chceli robiť a išli si za svojím cieľom. 

Iní to nevedeli a tak sa rozhodli po základnej alebo strednej škole. Ďalším ani to nestačilo, a ani vysoká škola im nedala odpoveď - až prax ich doviedla k tomu, čo robia dnes. 

Pokiaľ v tom majú ľudia jasno, tak je to v poriadku. Ale niekedy sa skutočne nedá uživiť tým, čo človeka baví - napríklad sledovaním televízie alebo hraním videohier na počítači. Na druhej strane sú aj takí experti, čo to dokázali. 

Pravdou je, že pokiaľ človek nechce zostať svojim rodičom na obtiaž, tak sa v určitom veku musí postaviť na vlastné nohy a začať sa živiť sám.

A tak začne pracovať.

Čo je práca? 

Pre niekoho zábava, pre ďalšieho samozrejmosť, pre iného nutné zlo.

Hovorí sa: „Čo sa v mladosti naučíš, na starobu ako keby si našiel.”

Ibaže niektorí sa toho držia tak doslovne, že sa v živote už viac nechcú vzdelávať a na sebe pracovať. Myslia si, že už vedia dosť a to im pre život stačí.

To, čo sme sa naučili v škole (pred rokmi), to už dnes vo veľa odvetviach nestačí. Jednoducho sú nové postupy, objavy a úplne nové systémy a odvetvia. 

Nedávno sme sťahovali kanceláriu a uvedomil som si ako ten pokrok ide dopredu. Mať v roku 1990 fax - tak ste boli kráľom, v roku 1998 to už bola absolútna samozrejmosť a dnes - teda za posledné 4 roky nám z neho už nič nevyliezlo. Takže sme ho dali ekologicky zlikvidovať a do novej kancelárie sme ho už ani nesťahovali.

Pokiaľ si chcete nájsť prácu, musíte sa vedieť predať.

A to minimálne znamená ísť s dobou. To, čo ste vedeli včera a boli v tom najlepší, dnes už dokáže každý druhý a môže sa stať, že zajtra to už stačiť nebude. 

Dnes už vo svete s predajom faxov nikoho neohúrite a ani na tom nezarobíte. Nikto to nechce, načo by mu to bolo.

Ozaj, viete po akom povolaní je na celom svete neustále dopyt?

Kde nie sú v dobrých firmách väčšinou žiadne limity vo výške platu alebo odmien?

Možno budete prekvapený, možno nie - je to predajca (obchodník).

A pokiaľ ste v predaji dobrý, kríza-nekríza, každá firma vás rada zamestná.

Začať so svojou kvalifikáciou môžete TU 


P.S. Vedeli ste, že prvý patent na faxový prístroj bol udelený v roku 1843 a získal ho Alexander Bain?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára