streda 13. mája 2015

Aby v tom majiteľ nezostal sám

Dnes si asi každý podnikateľ stanovuje to, čo chce, aby jeho firma v danom roku dokázala. Niekto plánuje na roky dopredu, niekto na rok, a iní žijú z mesiaca na mesiac.

V každom prípade ale ide o stanovovanie cieľov a plánovanie

Najťažšie to majú tí, ktorým ide o prežitie. A už je jedno, či ich drtí konkurencia alebo si zavarili sami, že musia splácať nejaké dlhy alebo úvery. A tak jednoducho prežívajú.

(No nie každý má také šťastie a politické krytie ako veľké stavebné firmy.)

Ale s týmto je tu jeden veľmi vážny problém

Koho z pracovníkov vo firme alebo v teame motivuje alebo nadchne to, že cieľ je prežiť? 

Kto bude makať, ako keby mu išlo skutočne o život? 

Určite nejakých verných medzi nimi nájdete, ale čo ten zvyšok? 

Niektorí o tom dokonca rozprávajú, čo by bolo lepšie alebo nie, že je treba sa snažiť viac, ale v skutočnosti viac nerobia. 

Iní zase čakajú ako to dopadne. Ako štatisti. Jednoducho spravia si svoje a idú domov. Keď na nich tlačíte, aby robili viac, tak majú veľa výhovoriek a povinností inde. Ale neraz aj postoj - len do výšky svojho platu, načo sa snažiť alebo pracovať viac. Jednoducho sa vezú. 

Nájdu sa aj „rozumní kritici". Tí s absolútnou istotou vedia, čo sa kedy spravilo zle, a čo sa malo urobiť inak. Len škoda, že nekričali vtedy, keď sa o tom rozhodovalo alebo sa to dialo.

A sú aj takí, ktorí si už zháňajú inú prácu.

Dobre, ale čo je treba urobiť v takejto situácii?

Pravdou je, že ľudí veľmi nebaví neustále bojovať o svoje holé prežitie alebo prežitie firmy. 

Logika hovorí, že je treba zamakať, zatiahnuť za jeden povraz a rýchlo sa z toho vyhrabať. No pracovníci na logiku kašlú.

Ako z toho von?

Nech už chcete dosiahnuť čokoľvek, je treba to naplánovať. A urobiť to tak, aby ste nezostal vo firme na to sám, kto chce (a aj skutočne pracuje a robí všetko pre to), aby sa dosiahol stanovený cieľ.

Našťastie na to existuje jeden unikátny manažérsky nástroj, ako veci naplánovať zapojiť do toho team - Admin-škála.

Zo svojej praxe viem, že niektorí podnikatelia ju pri svojom plánovaní už používajú. A majú výsledky. 

Ale používajú tento manažérsky nástroj na 100%? Dnes viem, že nie. Pretože poznať alebo mať nástroj a pracovať s ním je veľký rozdiel.

Máte dve možnosti ako spoznať a začať využívať tento unikátny nástroj manažérov naplno. A je skoro jedno, či kliknete sem alebo nakoniec skončíte TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára