streda 19. marca 2014

Sieťový marketing v praxi

V jednej šou v amerike sa pýtali Donalda Trumpa čomu by sa venoval, ak by mal začať nejaký nový biznis.

On povedal: - Sieťovému marketingu. 

Všetci sa bavili a smiali. Každý o tom už niečo počul, ale v skutočnosti jeho odpovedi nikto nerozumel.

Tak o čom to teda je?

Je to jeden zo spôsobov ako dostať tovar od výrobcu do rúk zákazníka. A to priamo

A na tom poriadne zarobiť...

Je možné, že ste sa s niekým, kto bol zapojený do tejto formy predaja - marketingu už stretli a máte teda s tým nejakú - pozitívnu alebo negatívnu skúsenosť.

O čo teda v sieťovom marketingu ide?

V skutočnosti sa jedná o to, ako dostať výnimočný alebo niečím špecifický produkt do rúk zákazníka a to priamo od výrobcu a za primeranú cenu.

Jednoducho je to forma distribúcie a predaja výrobkov bez štandardného veľkoobchodu a maloobchodu.

Preto sa takýchto obchodníkov na výhody ani nepýtajte, jednak s tým nemajú žiadne skúsenosti a po druhé je to systém predaja, ktorý ich vôbec nepotrebuje!

Dá sa povedať, že ak by sa ten istý výrobok mal dostať k spotrebiteľovi týmto spôsobom (veľkoobchod a maloobchod), tak by ho tento štandardný systém distribúcie so 100% istotou zabil a to hneď dva krát. 

Prvýkrát cenou, ktorá by bola aspoň o 300% vyššia a druhýkrát svojím prístupom k predaju - prístupom k zákazníkovi - treba sa mu venovať veľmi individuálne a častokrát ho treba aj riadne vzdelať alebo zaškoliť a na to v dnešných obchodoch nie je čas a ani chuť.

Mnohí ľudia si už tento systém predaja vyskúšali a neuspeli.  

Prečo?

Jednak sa tento systém nehodí na predaj akéhokoľvek výrobku alebo služby, preto asi 50% takýchto sietí je odsúdených už predom na zánik.

Naopak aj keď máte výnimočný a špecifický produkt, tak sieťový marketing ešte neznamená automaticky žiadny úspech.

Nuž pravda je, že nič nie je zadarmo a aj tu treba pracovať, učiť sa a budovať team.

Na druhú stranu, dnes už štandardné marketingové postupy a formy marketingu prestávajú fungovať, tak práve toto môže byť veľmi efektívny spôsob distribúcie a predaja vašich výrobkov.

Sieťový marketing - minimálne sa dá od nich veľmi veľa naučiť...


Ako to robiť dobre, zistíte v tejto knihe.

3 komentáre:

  1. Já tuto historku mám zřejmě celou: Jednou byl pozván Donald Trump, jeden z nejbohatších mužů světa, do show Davida Lettermana. David se jej zeptal, co by dělal kdyby o všechny peníze a bohatství přišel a musel začít řešit otázku živobytí od začátku. Donald bez váhání odpověděl: „Našel bych si dobrou společnost síťového marketingu a pustil bych se do práce“. Publikum začalo nesouhlasně pískat a skandovat, načež se Donald podíval do hlediště a s klidným hlasem prohlásil: „ Právě proto jsem já tady nahoře a vy tam dole ! zdravím Vás, Milan




    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdravím, kto by mal záujem o na Slovensku NOVÚ firmu sieťového marketingu, ktorú je možné ovládať z akéhokoľvek miesta na svete len cez svoj mobilný telefón s TOP kompenzačným plánom a pritom nebyť zameraný na predaj produktov ako bežné MLM určite sa ozvite :)

    podnikam@yahoo.com

    OdpovedaťOdstrániť